Podcast31: #1 Doorbreken van armoede en schulden met Mobility Mentoring®

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. In deze eerste aflevering van Podcast31 praten we over het doorbreken van de cyclus van armoede en schulden door de inzet van Mobility Mentoring®.

Hoe werkt Mobility Mentoring®? Wat maakt deze aanpak anders voor zowel deelnemers als de betrokken organisaties en professionals? Om antwoord te krijgen op deze (en meer) vragen, praat gespreksleider Fenneke van der Aa met:

  • Silke van Alphen, projectleider bij Platform31 en eerder betrokken bij een pilot met Mobility Mentoring® bij de gemeente Rotterdam.
  • Edwin van Staveren, strategisch adviseur bij de gemeente Deventer en voorzitter van de themagroep Armoede en Schulden van het G40-Stedennetwerk.
  • Haroun, die uit de schulden kwam dankzij de aanpak van Mobility Mentoring® en nu zelf wordt opgeleid tot mentor bij de gemeente Zaanstad.

Luister naar de eerste aflevering van Podcast31: De cyclus van armoede en schulden doorbreken met Mobility Mentoring®


ToonsFit
Benieuwd naar het project van Haroun? Met ToonsFit geeft hij trainingen aan mensen die het financieel niet breed hebben maar wel graag willen trainen om een betere versie van zichzelf te worden. Lees hier meer of volg Haroun op Instagram via @Toonsmaniac.

Word lid
Bent u benieuwd of de Mobility Mentoring® aanpak ook voor uw organisatie interessant is? Lees hier meer over ons aanbod.

Kennisdossier Armoede en Schulden
Bezoek het kennisdossier van Platform31 voor actuele cijfers en laatste ontwikkelingen over schulden.

Factsheet Armoede en Schulden 2019
In de factsheet Armoede en Schulden 2019 van het G40-Stedennetwerk en Platform31 krijgen gemeenten inzicht in hun belangrijkste opgaven en concrete oplossingen om hier adequaat mee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*