Platform31 exclusieve partner voor EMPath’s Mobility Mentoring®

Platform31 is vanaf nu de exclusieve partner van het Amerikaanse EMPath voor de doorontwikkeling en verspreiding van Mobility Mentoring® in Nederland. Deze aanpak, gericht op economische zelfredzaamheid, doelgericht werken en het aanpakken van stress, vraagt onder meer om vertaling naar de Nederlandse context voor toepassing in de Nederlandse hulp- en dienstverlening. Veel gemeenten en non-profit organisaties lieten al weten interesse te hebben voor het werken met Mobility Mentoring®.

‘Chronische stress, door bijvoorbeeld armoede en schulden, werkt verlammend op ons vermogen problemen op te lossen en doelgericht te werken.’ Dat is een van de belangrijkste uitgangspunten van Mobility Mentoring®, een aanpak uit Boston, o.a. op basis van inzichten van Harvard uit de hersenwetenschap. Mobility Mentoring® ondersteunt mensen bij het aanpakken van hun financiële en sociale problemen, met als doel een economisch zelfredzaam leven. De aanpak is ontwikkeld door de Amerikaanse social work-organisatie EMPath. De resultaten die zij tot nu toe behaalden hiermee zijn veelbelovend. Platform31 is vanaf deze maand hun exclusieve partner voor de doorontwikkeling en toepassing in Nederland.

Mobility Mentoring® Netwerk

Om met elkaar te leren en te zorgen voor een optimale doorontwikkeling en toepassing van de aanpak biedt Platform31, in samenwerking met EMPath, een Nederlands Mobilty Mentoring® Netwerk. Dit leernetwerk is bedoeld voor gemeenten en non-profit organisaties die aan de slag willen met de aanpak. Deelname kan op basis van lidmaatschap en biedt twee mogelijkheden. Het eerste niveau biedt toegang tot uitgebreide informatie over het werken met Mobility Mentoring®. Gemeenten en andere non-profit organisaties kunnen zich daarmee verdiepen in de aanpak en bekijken of ze er verder mee aan de slag willen. In het tweede niveau werken organisaties al met Mobility Mentoring®, of zijn dit van plan. Zij krijgen trainingen en materiaal om goed met de aanpak te kunnen werken. Beide groepen krijgen toegang tot een digitaal interactief leernetwerk waarin zij hun ervaringen en inzichten kunnen delen.

Meer informatie

Meer informatie over Mobility Mentoring® en het aanbod voor het lidmaatschap van het netwerk vindt u op www.platform31.nl/mobilitymentoring
Wilt u lid worden van het Mobility Mentoring® Netwerk of wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken? Neem dan contact op met mobilitymentoring@platform31.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*