Ontdekken, ontmoeten, verdiepen en ervaren tijdens congres Mobility Mentoring®

Op donderdag 20 september 2018 vindt het congres van Mobility Mentoring® plaats in Utrecht. Eén dag voor iedereen die in Nederland werkt in het sociale domein en aan het aanpakken van armoede en schulden. Laat je inspireren door de nieuwe inzichten van Elisabeth Babcock, de CEO van EMPath. Ervaar hoe het is om in armoede te leven. Ontmoet andere professionals en onderzoekers en deel je ervaringen. Krijg concrete tips of verdiepende informatie over het ondersteunen van mensen in armoede. En ontdek hoe je dankzij Mobility Mentoring niet alleen armoede kan aanpakken maar ook gezondheid.

Ontdekken en ontmoeten

Beth Babcock, CEO van het Amerikaanse EMPath (dé organisatie achter Mobility Mentoring®) deelt haar inzichten naar aanleiding van een recente publicatie over de kracht van hoge verwachtingen van mentoren. En wethouder Gijsbertsen van de gemeente Groningen, tevens nieuwe voorzitter van de sociale pijler van de G40, neemt ons mee in hun plannen om met Mobility Mentoring® aan de slag te gaan.

Leer niet alleen van de nieuwste inzichten maar ook van de ervaringen met Mobility Mentoring® van professionals en ervaringsdeskundigen. Of ga in gesprek met elkaar over de praktijk en de dingen die je tegenkomt. Leden van het netwerk hebben bovendien de kans op onderzoekers te vragen naar de implementatie van Mobility Mentoring® en om Beth Babcock te ontmoeten.

Verdiepen en ervaren

De dag biedt ook verdieping op de onderwerpen die belangrijk zijn voor het effectief aanpakken van armoede. Krijg bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie over zelfregulering en executieve functies bij kinderen. Of over de intergenerationele aanpak van armoede. En leden van het netwerk hebben de mogelijkheid dieper in te gaan op de toepassing van Mobility Mentoring® bij mensen met LVB en laaggeletterden.

Je krijgt bovendien de mogelijkheid om te oefenen en te ervaren. Kruip in de huid van iemand met geldproblemen en voel welke druk en stress je dan ervaart. Of ga aan de slag met motiverende gesprekstechnieken en hoe je als organisatie het niveau van gesprekstechnieken bij professionals verbetert.

Combineren

Op deze dag kijken we bovendien ook breder naar het aanpakken van stress. Dat is niet alleen effectief bij het bestrijden van armoede en schulden maar ook bij het terugdringen van gezondheidsproblemen. Of leer meer over hoe de inzichten uit Mobility Mentoring® woningcorporaties kan helpen om huurders met betalingsrisico’s te ondersteunen.

Aanmelden

Meld u nu aan voor dit congres via de website van Platform31. Daar leest u ook het uitgebreide programma.

De kosten zijn 50 euro per persoon, exclusief 21% btw. Als uw organisatie lid is van het Mobility Mentoring® netwerk, krijgen max. 2 personen gratis toegang. Mail dan naar info@mobilitymentoring.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*