Mobility Mentoring® coaching bij ouders heeft positieve invloed op ontwikkeling van hun kinderen

“Coachen op economische zelfredzaamheid bij ouders, is van invloed op het toekomstig succes van hun kinderen op school”. Dat laat het rapport van het ECEAP-programma van het departement voor Kinderen, Jeugd en Gezin (DCYF) van Washington State zien. In 2018 volgden zij gezinnen die meededen aan het DCYF Mobility Mentoring® pilot-programma. Zowel bij ouders en kinderen zagen zij significante verbeteringen.

In 2018 namen 3.098 gezinnen met lage inkomens deel aan het DCYF Mobility Mentoring® pilot-programma. De kinderen binnen deze gezinnen ontvingen Voor- en Vroegschoolse Educatie. De resultaten van deze studie toont een vergelijking met ouders die geen hulp ontvingen volgens de Mobility Mentoring® aanpak. Deelnemende ouders vertoonden significante verbeteringen in het verminderen van conflicten en schulden of het vergroten van opvoedvaardigheden en een gezonde levensstijl. Kinderen van wie de ouders aan de pilot deelnamen, scoorden significant hoger op hun beoordelingen van rekenvaardigheid, taalvaardigheid, cognitie en sociaal-emotionele ontwikkeling.

“We zijn erg blij met de resultaten die deze families ervaren. Jarenlang hebben we nauw samengewerkt met ECEAP om deze aanpak te ontwikkelen voor de behoeften van families in Washington “, aldus Elisabeth D. Babcock, President en CEO van EMPath. “Deze gegevens bevestigen wat we altijd al vermoedden: de beste manier om kinderen in gezinnen met een laag inkomen te helpen slagen, is hun ouders te helpen economische mobiliteit te bereiken.”

ECEAP is een programma in de staat Washington dat zich richt op het welzijn van het hele kind. Zij bieden uitgebreide diensten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en gezinsondersteuning aan kinderen van drie en vier jaar die leven in armoede. Het programma wordt gedaan door DCYF en is een belangrijke strategie om ervoor te zorgen dat de kinderen naar de kleuterklas kunnen ongeacht ras, etniciteit en gezinsinkomen.

Het hele rapport is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*