Nieuwe inspiratie: ga mee op studiereis naar Boston

“Nederlandse onderzoekers kwamen bomvol inspiratie terug uit Boston met Mobility Mentoring”, kopte Divosa vorig jaar in de publicatie ‘Trots op je vak’. Inmiddels hebben wij in Nederland een eigen Mobility Mentoring Netwerk, waarin we werken aan de doorontwikkeling van de aanpak in Nederland. Maar daarvoor kunnen we nog steeds veel leren van Boston, waar EMPath laat zien hoe zij wetenschappelijke inzichten inzet voor effectieve armoedebestrijding.

Op 1 en 2 november 2018 organiseert EMPath (de organisatie achter Mobility Mentoring®) een congres in Boston. ‘Disrupting the poverty cycle conference’ is dé plek om nieuwe ontwikkelingen, recent onderzoek en sociale innovaties op het gebied van armoedebestrijding te ontdekken. Op 31 oktober is er bovendien een dag speciaal voor alle leden, bedoeld voor uitwisseling en verdieping. Leden van het Mobility Mentoring® Netwerk in Nederland zijn van harte uitgenodigd en krijgen korting op de toegangsprijs.

In combinatie met het bezoek aan het congres bieden wij een studiereis naar Boston aan, exclusief voor de leden van het Mobility Mentoring® Netwerk in Nederland. “Het is niet alleen een mooie kans om te leren van de ontwikkelingen in Boston, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen”, zegt projectleider Nina Kox. “Daardoor versterken we ons netwerk en kunnen we het komende jaar de aanpak samen verder door ontwikkelen in Nederland.”

De studiereis

Platform31 organiseert het dagprogramma voor maandag en dinsdag. Dan bezoeken we, onder voorbehoud, de shelter van EMPath, Harvard en gaan we in gesprek met de Amerikaanse mobility mentors. Woensdag ontmoeten we de leden van het Amerikaanse netwerk en op donderdag en vrijdag bezoeken we het congres. Uw organisatie is zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de vlucht en het verblijf in Boston. Download voor meer informatie het ‘Voorstel studiereis Boston’ (alleen voor leden Mobility Mentoring® Netwerk in Nederland).

 

Mobility Mentoring helpt klanten in armoede uit het drijfzand

Een eerdere reis naar Boston bracht Mobility Mentoring® naar Nederland. In een interview vertelden Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso bij Hogeschool Utrecht en Irene Jonker, onderzoeker bij Impuls Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg, Radboudumc, over hun reis en de mogelijkheden die zij zagen in de Mobility Mentoring® aanpak.

Inmiddels is het netwerk in Nederland opgericht. Platform31 is de exclusieve partner van het Amerikaanse EMPath voor de doorontwikkeling en verspreiding van Mobility Mentoring® in Nederland. Doel is om met elkaar te leren en te zorgen voor een optimale doorontwikkeling en toepassing van de aanpak. EMPath blijft eigenaar, vandaar het ®-tekentje. Op dit moment heeft het netwerk tien leden, maar steeds meer gemeentes en non-profit organisaties zijn geïnteresseerd en sluiten zich aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*