Nieuw aanbod lidmaatschap Mobility Mentoring® Netwerk

Sinds kort biedt het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk een vernieuwd lidmaatschap aan. Gemeenten en non-profit organisaties die aan de slag willen met de aanpak of meer willen weten over Mobility Mentoring®, worden eerst lid van niveau 1. Daarin krijgen zij een uitgebreide introductie van het achterliggende gedachtegoed en handvatten voor de implementatie van de aanpak in de organisatie. Organisaties die een goedgekeurd implementatieplan hebben, kunnen doorstromen naar niveau 2. De Mobility Mentoring aanpak vraagt namelijk om een, vaak fundamenteel, andere manier van werken. En daarvoor is een grondige voorbereiding en goede borging in de organisatie nodig. Door eerst lid te worden van niveau 1, krijgen organisaties ondersteuning bij de realisatie hiervan.

Voor gemeenten en non-profit organisaties die aan de slag willen met Mobility Mentoring® biedt Platform31 een Nederlands netwerk aan. Het is een aanvulling op het Amerikaanse Exchange van EMPath. Dankzij het netwerk kunnen organisaties meer leren over het gedachtegoed en de aanpak. Het geeft bovendien handvatten bij de toepassing en implementatie van Mobility Mentoring® in de organisatie. Belangrijk uitgangspunt van het netwerk is om met elkaar en van elkaar te leren en zo te zorgen voor optimale doorontwikkeling en toepassing van Mobility Mentoring® in Nederland. Deelname aan het netwerk kan op basis van lidmaatschap. Het aanbod is onlangs vernieuwd.

Een introductie met Mobility Mentoring®

Als organisaties geïnteresseerd zijn in het werken met Mobility Mentoring® kunnen zij lid worden van niveau 1. Daarin krijgen organisaties, dankzij een divers aanbod, dieper inzicht in het gedachtegoed achter Mobility Mentoring®, de instrumenten en wat dit kan betekenen voor hun organisatie. Een belangrijk onderdeel van het lidmaatschap is deelname aan drie introductiebijeenkomsten:

  • Het gedachtegoed achter Mobility Mentoring®
    Geeft inzicht in de wetenschappelijke achtergrond, de belangrijkste uitgangspunten voor de dienstverlening en de basisinstrumenten zoals de Brug naar Zelfredzaamheid® en doel-actieplannen.
  • Implementatie van Mobility Mentoring® in uw organisatie
    Met tips & tricks om het werken met Mobility Mentoring® een plek te geven in de eigen organisatie. We besteden hierin ook aandacht aan hoe je laat zien wat de aanpak oplevert.
  • Werken met Mobility Mentoring®: wat kan ik nu al doen?
    Met concrete aanknopingspunten om de dienstverlening stress-sensitiever te maken.

 

Mobility Mentoring® Informed werken

Als een organisatie een implementatieplan heeft, dan kunnen zij na een persoonlijk gesprek doorstromen naar niveau 2. Op dit niveau krijgt de organisatie handvatten om Mobility Mentoring® Informed te werken. Professionals kunnen de Mobility Mentoring® training volgen en de organisatie krijgt handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de aanpak of te verdiepen op bepaalde onderwerpen. In deze fase moet de organisatie resultaten bijhouden en samen met de andere leden van het netwerk werken aan de doorontwikkeling van de aanpak in Nederland.

Word lid

Bent u benieuwd of de Mobility Mentoring® aanpak ook voor uw organisatie interessant is? Het uitgebreide aanbod van het lidmaatschap aan het Mobility Mentoring® Netwerk staat hier.

Bent u al lid en krijgt u vragen van andere organisaties over Mobility Mentoring® en het aanbod van het Nederlandse netwerk? Verwijs dan naar dit lidmaatschap en de introductiebijeenkomsten.
De introductiebijeenkomsten zijn vooral interessant voor leden van niveau 1, maar ook niveau 2 leden zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld als u een nieuwe collega heeft die u graag mee wilt nemen in het gedachtegoed.

De data van de bijeenkomsten vindt u op www.mobilitymentoring.nl/agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*