Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk vanaf 1 januari weer onder EMPath

Per 1 januari 2021 valt het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk weer rechtstreeks onder EMPath. Platform31 was vanaf 2018 de exclusieve partner voor de doorontwikkeling en verspreiding in Nederland. Inmiddels uitgegroeid is het Mobility Mentoring® Netwerk gegroeid naar een krachtig netwerk van diverse Nederlandse gemeenten en non-profitorganisaties die werken met de aanpak en kennis met elkaar uitwisselen. Om de aanpak duurzaam te verankeren in Nederland is het tijd voor een volgende stap. CEO van EMPath, Elisabeth Babcock licht het besluit toe: “Het rechtstreeks onderbrengen van het Nederlandse netwerk vergroot de wetenschappelijke waarde van de opbrengsten. Bovendien verstevigt het de banden en uitwisseling tussen de Nederlandse en internationale leden.”

Uit de evaluatie van Platform31 en EMPath bleek dat Mobility Mentoring® in Nederland zeer waardevol is voor de organisaties die ermee werken. En ook de maatschappelijke effecten lijken positief, blijkt onder meer uit de MKBA. De ambitie is dan ook om Mobility Mentoring® duurzaam te verankeren in Nederland, maar hiervoor is het nodig dat we een volgende stap zetten. Er is besloten dat deze volgende fase beter tot zijn recht komt als het Nederlandse netwerk weer rechtstreeks wordt ondergebracht bij EMPath.

President en CEO van EMPath, Elisabeth Babcock, licht het besluit toe. “Het rechtstreeks onderbrengen van het Nederlandse netwerk vergroot de wetenschappelijke waarde van de opbrengsten. Bovendien verstevigt het de banden en uitwisseling tussen de Nederlandse en internationale leden. Wij zijn heel blij dat het programma waardevol blijkt te zijn in Nederland en dankbaar dat Platform31 een rol heeft gespeeld bij het vertalen naar de Nederlandse context. In deze volgende fase werken we vooral aan een gedetailleerde doorontwikkeling van de praktijkaanpak in Nederland. Dat kan het best in directe samenwerking met onze organisatie en leden van het internationale netwerk. Voor het Nederlandse netwerk is er zowel een ervaren Nederlandse staf als deskundigheid vanuit EMPath beschikbaar voor ondersteuning en doorontwikkeling in Nederland.”

De nieuwe staf is bereikbaar op empath@mobilitymentoring.nl 

Meer informatie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*