Mobility Mentoring en laaggeletterdheid

Hoe pas je Mobility Mentoring® toe bij mensen met Licht Verstandelijke Beperkingen (LVB) of mensen die laaggeletterd zijn? Wat moet je dan wel of wat moet je dan juist niet doen? Tijdens de tweede leerkringsessie van dit jaar gingen we met leden van het netwerk dieper in op deze vragen. In twee artikelen geven we een theoretische verdieping op deze thema’s en praktische tips over hoe je dit in de praktijk van Mobility Mentoring® kan toepassen. Vorige keer gingen we met bijzonder hoogleraar Xavier Moonen dieper in op Licht Verstandelijke Beperkingen. In dit tweede artikel geeft Anja Bijl van Stichting Lezen & Schrijven meer informatie over laaggeletterdheid.

Dit artikel is exclusief voor de leden van het leernetwerk. Om het bericht ‘Mobility Mentoring® en laaggeletterdheid’ te kunnen lezen, kunt u inloggen met de gegevens die u van ons hebt ontvangen.


Week van de Alfabetisering

Brieven, toeslagen, aanslagen, rekeningen en aanmaningen. Voor laaggeletterden is het een extra uitdaging dit te begrijpen. Tijdens de Week van de Alfabetisering worden (overheids)instanties, gemeenten, zorginstellingen, financiële instellingen en bedrijven opgeroepen om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in relatie tot geld en schulden.

Lees meer hierover in het artikel ‘Taal maakt financieel zelfredzamer’. Of kijk voor meer informatie over de Week van de Alfabetisering en de op www.weekvandealfabetisering.nl. Hier kunt u ook materiaal downloaden om binnen uw eigen organisatie aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*