Internationale netwerkbijeenkomst Mobility Mentoring® 2020

Uitwisseling over het werken met Mobility Mentoring® is cruciaal voor een goede doorontwikkeling en toepassing van de aanpak. Exclusief voor leden van het internationale Mobility Mentoring® netwerk organiseren we samen met EMPath een driedaagse online netwerkbijeenkomst.

Door de coronacrisis hebben we in 2021 naar verwachting te maken met meer dan een miljoen huishoudens met problematische schulden. Bovendien neemt door de huidige omstandigheden de kansenongelijkheid meer en meer toe. Door het werken met Mobility Mentoring® zorgen jullie ervoor dat deelnemers de vaardigheden ontwikkelen om de schulden achter zich te laten, werk te vinden, een netwerk op te bouwen en weer duurzaam grip te krijgen op hun leven. Hoe kun je mensen nog beter helpen bij het aanpakken van financiële en sociale problemen? En wat betekent dat voor je eigen ontwikkeling en vaardigheden, organisatie en de concrete uitvoering in de praktijk?

Programma
Tijdens deze driedaagse netwerkbijeenkomst verken je met leden van het Mobility Mentoring® netwerk de toepassing van de aanpak. Dit jaar organiseren we de netwerkbijeenkomst samen met EMPath. Het programma biedt daarom sessies (in Engels) samen met leden uit de Verenigde Staten van het internationale Mobility Mentoring® Exchange. In aansluiting daarop organiseren wij een interactieve sessie specifiek voor leden van het Nederlandse netwerk (in het Nederlands). Dat geeft ons de mogelijkheid om met elkaar dieper in te gaan op de onderwerpen die specifiek voor ons relevant zijn.

In interactieve sessies komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Coronacrisis: hoe ondersteun je deelnemers én professionals (self care) het best in deze uitdagende tijd?
  • Nieuwe tools en strategieën: doelen stellen, bespreken impact van stress, veerkracht, (visuele) Brug naar Zelfredzaamheid®.
  • Storytelling: hoe brengen we onze resultaten en verhalen verder?
  • Leren en doorontwikkelen: wat leren we van de data en ervaringen van andere leden?
  • Organisatie en implementatie: hoe geven we Mobility Mentoring® een duurzame plek in onze organisatie?

Het complete programma maken we deze zomer bekend. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om slechts een deel van de netwerkbijeenkomst bij te wonen. ’

Waar en wanneer?
Het congres vindt plaats in een online congresomgeving. Een deel van het programma valt in de avond vanwege het tijdsverschil met Boston. De specifieke tijden en data zijn:

  • Vrijdag 2 oktober: 18.30 uur – 22.00 uur (Engels programma)
  • Maandag 5 oktober: 16.00 – 17.00 Panelgesprek (Nederlands)
    18.30 uur – 22.00 uur (Engels programma)
  • Dinsdag 6 oktober: 14.00 uur – 16.00 uur (Nederlands programma)

We volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de veiligheidsregio’s rondom het coronavirus. Het congres vindt dit jaar daarom volledig online plaats.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van het Mobility Mentoring® netwerk.

Kosten
De kosten zijn 75 euro per persoon, exclusief 21% btw. Wil je ook het publieke congres ‘Met een andere bril kijken naar een zekere sociale en financiële toekomst’ bijwonen? Dan betaal je 200 euro per persoon. Je krijgt twee kaarten per organisatie gratis.

Aanmelden
Wil jij deelnemen? Meld je dan aan op de website van Platform31.

Bestemd voor leden