Internationale netwerkbijeenkomst Mobility Mentoring® 2020

Uitwisseling over het werken met Mobility Mentoring® is cruciaal voor een goede doorontwikkeling en toepassing van de aanpak. Exclusief voor leden van het internationale Mobility Mentoring® netwerk organiseren we samen met EMPath een driedaagse online netwerkbijeenkomst.

Door de coronacrisis hebben we in 2021 naar verwachting te maken met meer dan een miljoen huishoudens met problematische schulden. Bovendien neemt door de huidige omstandigheden de kansenongelijkheid meer en meer toe. Door het werken met Mobility Mentoring® zorgen jullie ervoor dat deelnemers de vaardigheden ontwikkelen om de schulden achter zich te laten, werk te vinden, een netwerk op te bouwen en weer duurzaam grip te krijgen op hun leven. Hoe kun je mensen nog beter helpen bij het aanpakken van financiële en sociale problemen? En wat betekent dat voor je eigen ontwikkeling en vaardigheden, organisatie en de concrete uitvoering in de praktijk?

Programma
Tijdens deze driedaagse netwerkbijeenkomst verken je met leden van het Mobility Mentoring® netwerk de toepassing van de aanpak. Het programma biedt sessies (in Engels) samen met leden uit de Verenigde Staten van het internationale Mobility Mentoring® Exchange. In aansluiting daarop organiseren wij een panelgesprek over de resultaten van het onderzoek in Alphen aan den Rijn en een interactieve sessie met discussie exclusief voor leden van het Nederlandse netwerk (in het Nederlands). Daarin reflecteren we samen op de verschillende workshops: wat betekent dit concreet voor ons werk in Nederland?

Het complete programma vind je in dit blokkenschema.

Waar en wanneer?
De netwerkbijeenkomst vindt plaats in een online congresomgeving op vrijdag 2 oktober, maandag 5 oktober en dinsdag 6 oktober 2020. De specifieke tijden en het programma staan in het blokkenschema. Het is ook mogelijk om een deel van het programma bij te wonen. Bovendien krijg je als deelnemer achteraf toegang tot de video’s van alle onderdelen (mogelijk ook met Nederlandse ondertiteling).

Let op: een deel van het programma valt in de avond vanwege het tijdsverschil met Boston. Vanaf 18:00 is het programma dan ook in het Engels. In het Nederlandse programma reflecteren wij op de Engelse lezingen. We maken ook een eindverslag, waarin we de belangrijkste opbrengsten delen.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van het Mobility Mentoring® netwerk.

Kosten
De kosten zijn 75 euro per persoon, exclusief 21% btw. Wil je ook het publieke congres ‘Met een andere bril kijken naar een zekere sociale en financiële toekomst’ bijwonen? Dan betaal je 200 euro per persoon. Je krijgt twee kaarten per organisatie gratis.

Aanmelden
Wil jij deelnemen? Meld je dan aan op de website van Platform31.

 

Bestemd voor leden