In beeld: studiereis Boston

Tijdens de studiereis naar Boston, eind oktober, kregen 25 leden van het Mobility Mentoring® Netwerk heel veel informatie. Van wetenschappelijke inzichten tot aan praktische tips & trics. Maar wat nemen de leden mee terug naar Nederland en naar hun eigen werk? In een aantal filmpjes geven we een indruk van de lessen uit Boston.

We interviewden financieel begeleider Inge Buffing van Altra Onderwijs en Jeugdhulp na haar bezoek aan het kantoor van EMPath in Downtown Boston. Experts en collega’s bij EMPath deelden daar hun ervaringen en gaven tips. Wat neemt Inge mee na deze dag? “Heel interessant om te zien hoe ze hier met de instrumenten, zoals de Brug naar Zelfredzaamheid® werken. Je kunt de Brug meer van de deelnemers zelf maken door in het middenstuk of bovenaan een vakje leeg te laten waarin zij hun eigen einddoel kunnen bepalen.” Bekijk het interview in dit filmpje.

Op het congres exclusief voor de leden van het Mobility Mentoring® Netwerk van over de hele wereld, werd toegangsmedewerker Karin Tecla van de gemeente Alphen aan den Rijn geïnterviewd door EMPath voor een film. Zij vroegen haar naar haar ervaringen met het werken met Mobility Mentoring®. “We benadrukken aan de deelnemers dat mensen in hun situatie vaak onder stress staan. En dan zie je ze letterlijk ontspannen. Ik dacht dat ik de enige was, dit is zo goed om te horen.” In dit filmpje maakten we een selectie uit dit interview.

Tijdens de studiereis kregen de leden een rondleiding door één van de opvanghuizen van EMPath, voor moeders en hun kinderen. Mentoren van EMPath deelden hun ervaringen met hun Mobility Mentoring® programma’s in de afgelopen jaren. We liepen mee en maakten een sfeerimpressie in dit filmpje.

Twee weken na de studiereis en het congres in Boston organiseerde EMPath een webinar. Projectleiders van het Mobility Mentoring® Netwerk in Nederland Nina Kox en Tamarah Collij deelden daarin hun ervaringen en inzichten. Luister en bekijk deze webinar op de website van EMPath.


Meer lezen over de studiereis?

Lees dan het artikel ‘Wetenschappelijke inzichten voor innovatieve aanpakken in het sociaal domein‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*