Het waarderingssysteem van Straathoekwerk

Straathoekwerkers van de GGD Zaanstreek Waterland hanteren sinds 3 december een waarderingssysteem waarin beloningen in de vorm van geld mogelijk zijn. Het waarderingssysteem is een onderdeel van hun pilot met de Mobility Mentoring® aanpak, waarmee zij in juni 2018 startten. Het geven van waardering, in de vorm van beloningen, is een belangrijk instrument bij de coaching volgens de uitgangspunten van Mobility Mentoring®. Die beloningen kunnen zowel materiaal als immaterieel van aard zijn en is een manier om het behalen van doelen te waarderen, erkennen en te vieren. De straathoekwerkers gaven in hun individuele hulpverleningstrajecten al immateriële waardering, maar nu kunnen zij ook geldbeloningen toepassen.

Straathoekwerk begeleidt risicojongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar, die zich vanaf 1 december 2018 aanmelden voor individuele hulpverlening, met Mobility Mentoring®. Zij moeten ten minste één hulpvraag op het leefgebied financiën hebben. De professional en de deelnemer bepalen samen welke waardering er voor de behaalde doelen wordt gegeven. Dit is een bewuste keuze van Straathoekwerk. Zij zijn van mening dat het behalen van doelen voor ieder individu weer iets anders vergt qua inspanning en moeilijkheidsgraad.


Meer informatie over hun waarderingssysteem staat hier. Hier vind je ook een voorbeeld van een lijst die de professional met een deelnemer opstelde, met de doelen en de betreffende beloningen.

Let op: de instrumenten zijn exclusief voor de leden van het leernetwerk. Om de instrumenten te bekijken, kun je inloggen met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*