Handboek voor het implementeren van Mobility Mentoring®

Wanneer je als gemeente of non-profit organisatie aan de slag wilt met Mobility Mentoring® dan vraagt dat om een, vaak fundamenteel, andere manier van werken. Je wilt jouw collega’s en raad of bestuur meekrijgen in het gedachtegoed, professionals moeten een training volgen zodat zij leren werken met de aanpak en bijbehorende instrumenten en je wilt vast nadenken over hoe je kunt meten en laten zien wat de effecten van de nieuwe aanpak zijn. We verwachten daarom dat organisaties eerst goed nadenken over hoe zij de aanpak gaan implementeren in hun organisatie voordat zij daadwerkelijk aan de slag gaan. Daarvoor bieden we vanaf nu een implementatiehandboek aan voor de leden van het Mobility Mentoring® Netwerk.

In het implementatiehandboek krijg je handvatten om Mobility Mentoring® effectief en duurzaam te implementeren binnen jouw dienstverlening en manier van werken. In het handboek vind je:

  • Een samenvatting van de fundamentele waarden, ontwerpprincipes en elementen van Mobility Mentoring®.
  • Informatie over de inzet van deze aanpak door EMPath, inclusief de functie-eisen van een Mobility Mentor.
  • Richtlijnen voor implementatie: waar moet je aan denken als je wilt dat Mobility Mentoring® de basis wordt van jouw hulp- of dienstverlening?
  • Tips en aanbevelingen, een 5-stappenplan en de Implementatiebrug.

Het handboek updaten we regelmatig op basis van nieuwe inzichten en ervaringen vanuit het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk. Vanuit het netwerk zijn we ook bezig met de ontwikkeling van een format voor een implementatieplan.

Je vindt het handboek na inloggen in de bibliotheek.

Word lid
Het implementatiehandboek is alleen beschikbaar voor leden van het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk. Wil jij ook verkennen of de Mobility Mentoring® aanpak interessant is voor jouw organisatie? Word dan lid! Deelname aan het netwerk kan op basis van lidmaatschap. Je start in niveau 1. Als jouw organisatie een implementatieplan heeft dat voldoet aan onze voorwaarden, kun je doorstromen naar niveau 2.
Lees hier meer over ons aanbod.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*