Gemeente Brunssum opent stressvrije locatie ‘Os Hoes’

Vanaf 1 januari 2019 start de gemeente Brunssum een pilot met de aanpak Mobility Mentoring®. In dat kader is op donderdag 18 december in Brunssum-Noord ‘Os Hoes’ geopend. Een huiselijke plek waar mensen met problematische schulden ondersteund worden met de aanpak. De inwoners blijven zelf de regisseur van hun eigen traject, maar worden waar nodig geholpen door gemeente, Centrum voor Maatschappelijk Welzijnswerk (CMWW), ISDBOL Betere Buren of Kredietbank Limburg (KBL).

De gemeente Brunssum gaat in 2019 van start met de aanpak Mobility Mentoring®. Nieuwe klanten van ISDBOL die met problematische schulden kampen, worden uitgenodigd voor het project. Wanneer ze de uitnodiging accepteren, worden zij ontvangen in ‘Os Hoes’ (ons huis); een huiskamer. Een formele locatie zoals gemeente of Sociale dienst is niet altijd de juiste omgeving om zonder stress aan de slag te gaan met problemen. De huiselijke omgeving van Os Hoes biedt een stressvrije omgeving waarin cliënten een warm welkom krijgen. In de inrichting van de ruimte is daar rekening mee gehouden. Er zijn verschillende soorten zitplekken, zoals luie banken, aan eettafels of kleine bureaus. Er zijn speelplekken voor kinderen (speelblokken die samen een Brug vormen). En ook met licht, kleuren, planten en overige aankleding creëert Os Hoes een echt huiskamergevoel.

De gemeente Brunssum pakt het project aan in nauwe samenwerking met hun partners als Centrum voor Maatschappelijk Welzijnswerk (CMWW), ISDBOL Betere Buren of Kredietbank Limburg (KBL). Os Hoes is dan ook een gezamenlijk initiatief. Afhankelijk van de situatie van de cliënt schuiven ook andere partijen aan, om mee te helpen als dat nodig blijkt. Bijvoorbeeld Stichting Lezen en Schrijven of woningcorporaties.

Bestuurders van betrokken partijen openen ‘De Brug’ in Os Hoes.


Meer weten? 

Wilt u kennismaken met deze locatie, haar vrijwilligers en medewerkers? Kom dan naar de open dag voor de wijk en geïnteresseerden
op zaterdag 19 januari van 14.00 tot 16.00 uur.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*