Elisabeth Babcock (CEO & President EMPath) gaat in 2022 met pensioen

"Ik twijfel er niet aan dat de organisatie zonder mij zal groeien en bloeien, en ik kijk ernaar uit om te zien hoe EMpath het werk op het gebied van menselijke dienstverlening blijft verbeteren en meer kansen creëert voor gezinnen met een laag inkomen om vooruit te komen.”

Na meer dan 15 jaar gaat Elisabeth (Beth) Babcock met pensioen. Dat kondigde EMPath vandaag aan op hun website. Babcock leidde de bijna 200 jaar oude organisatie. Babcock gaat in juni 2022 met pensioen, bestuur start landelijke zoektocht naar opvolger.

In 2006 werd Babcock aangenomen om de fusie te leiden van twee historische organisaties in de omgeving van Boston. Beide organisaties waren gericht op economische mobiliteit en zelfredzaamheid: The Women’s Educational and Industrial Union en Crittenton, Inc. Ze leidde met succes de nieuw opgerichte organisatie, Crittenton Women’s Union. Zij waren de eerste “Action Tank” op het gebied van menselijke dienstverlening. Het werd een plek om nieuwe benaderingen voor het creëren van economische mobiliteit te ontwerpen, bouwen en testen, en deze vervolgens te delen met andere organisaties en overheden.

Mobility Mentoring®

Onder leiding van Babcock ontwikkelde en testte de organisatie een geheel nieuwe manier van werken met gezinnen in moeilijkheden. Dit coachingsmodel, wat wij kennen als Mobility Mentoring®, zorgde ervoor dat alle levensdomeinen werden geïntegreerd die nodig zijn om vooruit te komen. De uitkomsten van het nieuwe model waren zo positief dat tientallen organisaties gingen informeren hoe ook zij het konden implementeren.

In 2014 leidde Babcock een radicaal andere benadering van het schalen van het succesvolle Mobility Mentoring®. Het model openlijk werd toegankelijk voor andere organisaties via een lerend netwerk. Dat kennen wij als het Economic Mobility Exchange (the Exchange)™ en later, als onderdeel daarvan, ons Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk. Tegenwoordig heeft de Exchange meer dan 145 leden, waaronder non-profitorganisaties en overheidsinstanties uit meer dan 35 staten en vijf landen. Samen hielpen zij meer dan 300.000 mensen met deze aanpak.

Onder leiding van Babcock is EMPath (vanaf 2016) uitgegroeid tot een echte leider op het gebied van economische mobiliteit in de VS. EMpath wordt erkend voor het toepassen van baanbrekend bewijs en hersenwetenschap voor verbetering van de praktijk en programma’s in het veld.

De toekomst

Onlangs heeft EMpath bijna $4,5 miljoen aan nieuwe financiering binnengehaald om een ​​ambitieus strategisch plan te ondersteunen. Dat bevat een grote evaluatie van Mobility Mentoring® en uitgebreide schaalvergroting in bepaalde sectoren. Babcock merkt op dat de stabiliteit die gepaard gaat met dit uitbreidingsplan en de financiering ervan meespeelde in haar beslissing:

“Ik was meer dan 15 jaar bij EMpath betrokken en heb ons nog nooit op een sterkere plek gezien in termen van onze programma’s, impact, financiën en toekomstige strategie. Om deze reden heb ik besloten dat komend jaar een goed moment voor mij is om te vertrekken. Ik twijfel er niet aan dat de organisatie zonder mij zal groeien en bloeien, en ik kijk ernaar uit om met trots te zien hoe EMpath het werk op het gebied van menselijke dienstverlening blijft verbeteren en meer kansen creëert voor gezinnen met een laag inkomen om vooruit te komen.”

Visionair leiderschap

“Het visionaire leiderschap van Beth heeft EMpath getransformeerd van een kleine lokale organisatie tot een nationale leider in economische mobiliteit. Ze heeft een ongelooflijk groot netwerk bij elkaar gebracht van niet alleen beoefenaars, maar ook academici en beleidsmakers die allemaal van elkaar leren over de beste manier om gezinnen vooruit te helpen. EMPath is de leidende expert geworden over wat werkt voor gezinnen die het moeilijk hebben”, zegt Corinne Larson, voorzitter van de raad van bestuur van EMpath. “Het was een eer, een voorrecht en een genoegen voor dit bestuur om Beths geweldige werk als president te ondersteunen. Ze heeft EMpath gemaakt tot wat het nu is, en we gaan haar missen. Maar we weten ook dat Beth een sterk kader van leiders heeft opgebouwd bij de organisatie die haar vitale werk zullen voortzetten en naar nieuwe hoogten zullen tillen.”

De raad van bestuur van Babcock en EMpath hebben overeenstemming bereikt over een plan dat ervoor zorgt dat Babcock tot juni 2022 de organisatie als President & CEO zal blijven leiden, waarna een opvolger zal zijn geïdentificeerd. Het bestuur lanceert een landelijke zoektocht naar haar opvolger, onder voorzitterschap van bestuursleden Corinne Larson en Robert Reilly.

Bron: EMPath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*