Studiereis Boston dag 3: de vijf meest inspirerende uitspraken

Op de derde dag van de studiereis in Boston organiseerde EMPath een congres exclusief voor de leden van het Mobility Mentoring® Netwerk. Leden van over de hele wereld kwamen samen om te leren van EMPath en van elkaar. Hoe verbeteren we onze strategieën om armoede aan te pakken? Hoe zorgen we voor een optimale uitwisseling en doorontwikkeling van het netwerk? En wie zijn onze partners en ambassadeurs? Deze uitspraken nemen we in elk geval mee!

 1. “Are you a ‘baseball-team or a book?'” – Mary Coleman (senior vice president and COO EMPath)
  Denk na over je organisatie in termen van succes; wat zijn je ambities, wat is jouw ‘finish line’ – en momentum; waar sta je nu? Hoe ga je het zo organiseren dat je die finish line haalt? Investeer in het team en hun kracht!
 2. “We shift from human services to human development.” – Beth Babcock (president, CEO EMPath)
  Het gaat er niet om wat we weten, maar hoe we leren en hoe we door ontwikkelen. Investeer dus in de ontwikkeling en kennis die daarvoor nodig is. En investeer in de vaardigheden die ervoor zorgen dat mensen de veerkracht vinden om met tegenslagen om te gaan.
 3. “Obstacles are not roadblocks but challenges to overcome.” – Meshelle W. (member of EMPath’s voices advocacy council)
  Vertel je verhaal en deel je ervaringen. Alleen dan verandert er iets en zorg je ervoor dat anderen beter geholpen worden!
 4. “Be aware of your assumptions.” – Stephanie Brueck-Cassoli (director of curriculum and instruction EMPath)
  Neem een stapje terug en reflecteer op je eigen aannames en wat er gebeurt in je hersenen. En houd hier rekening mee; in coaching en je contact met de mensen binnen je organisatie.
 5. “How much should we do for others? How much should we do with others”- Brittany Harris (STEPS coordinator EMPath)
  Dit is vaak een lastig spanningsveld voor veel coaches. De rol van de coach is om de ander (weer) de bestuurder van zijn eigen leven te laten worden. “Your role is to go away”.

Deze week bezoeken 25 leden van 11 verschillende organisaties het Mobility Mentoring® congres in Boston. Zij krijgen daar niet alleen de laatste wetenschappelijke inzichten en strategieën voor de aanpak van armoede en schulden, maar EMPath verzorgt ook een aanvullend programma. Een mooie kans om samen meer te leren, van EMPath en van elkaar, en zo te zorgen voor een optimale doorontwikkeling van het Mobility Mentoring® netwerk en de aanpak in Nederland, maar ook om inspiratie en kennis op te doen op het gebied van jeugd, gezondheid en andere sociale issues. De komende dagen delen we graag de belangrijkste inzichten, ervaringen en lessen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*