Afsluiting Mobility Mentoring® Netwerk Nederland

"Ons werk zorgde voor veel impact: bij organisaties, professionals én inwoners."

Na acht vruchtbare jaren sluiten het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk en EMPath’s Economic Mobility ExchangeTM hun intensieve samenwerking af. Dat betekent dat het Nederlandse Netwerk vanaf 1 januari 2024 stopt en niet langer voor EMPath de kennis, training en instrumenten aanbieden die vallen onder het intellectueel eigendom van EMPath’s Mobility Mentoring®.

Tientallen gemeenten, welzijnsorganisaties en partners werkten de afgelopen jaren aan het duurzaam doorbreken van sociale en financiële problemen bij inwoners. Na een pilotperiode van twee jaar, zorgde het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk sinds 2018 (tot 2021 onder de vlag van Platform31) voor het aanbod en doorontwikkeling van de Mobility Mentoring®-aanpak in Nederland. Sindsdien zijn er meer dan 1.000 professionals getraind in de aanpak en nog vele honderden zijn meegenomen in het gedachtegoed.

Waarom geen Nederlands aanbod meer?

Ons doel is altijd geweest om de Mobility Mentoring®-aanpak toe te passen in de Nederlandse context en een beweging voor elkaar te krijgen. Afgelopen jaren probeerden we met elkaar het rationele mensbeeld te doorbreken door in te zetten op coaching. Zo werkten we samen aan een brede aanpak waarin we rekening houden met chronische stress en de effecten daarvan op het brein, gedrag en cognitieve vaardigheden van inwoners. Nu, acht jaar later, merken we dat de ontwikkeling van de aanpak in de Nederlandse context veel heeft opgeleverd voor onze inwoners. We zien tegelijkertijd dat de volgende fase iets anders vraagt dan wat het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk kan brengen.

Impact: opbrengsten van werken met Mobility Mentoring®

Ons werk zorgde voor veel impact: bij organisaties, professionals én inwoners.
In dit overzicht laten we de opbrengsten zien van werken met Mobility Mentoring® in Nederland de afgelopen jaren.

Wij danken iedereen voor al het mooie werk in de praktijk en onze samenwerking!


Lidmaatschap EMPath’s Exchange
Het stoppen van het Nederlandse Netwerk betekent dus dat er geen Nederlandse activiteiten meer worden aangeboden. Wil je onder de naam Mobility Mentoring® (blijven) werken en betrokken zijn bij de in de Verenigde Staten gevestigde Exchange? Vraag dan een lidmaatschap rechtstreeks bij EMPath aan via Jennifer Lowe (EMPath’s Vice President of Shared Learning and Member Network) via jlowe@empathways.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*