Nieuws

Afsluiting Mobility Mentoring® Netwerk Nederland

Na acht vruchtbare jaren sluiten het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk en EMPath’s Economic Mobility ExchangeTM hun intensieve samenwerking af. Dat betekent dat het Nederlandse Netwerk vanaf 1 januari 2024 stopt en niet langer voor EMPath de kennis, training en instrumenten aanbieden die vallen onder het intellectueel eigendom van EMPath’s Mobility Mentoring®.

Dankzij fietsproject van Bindkracht10 komen mensen weer in beweging

Zonder geld, geen vervoer. Met het fietsproject van welzijnsorganisatie Bindkracht10 krijgen mensen die weinig te besteden hebben een opgeknapte of tweedehands fiets. Zo komen mensen weer in beweging op meerdere leefgebieden. Arlette van der Gun vertelt meer over de krachtige verbindingen die dit project mogelijk maken. “Het geven of opknappen van fietsen betekent dat mensen weer in beweging komen, op meerdere leefgebieden.”

Interview met Natasha Markides-Lispet, hoofd klantbegeleiding bij de gemeente Den Haag

In hun contact en begeleiding van klanten gaan de klantenbegeleiders in Den Haag uit van het gedachtegoed en principes van Mobility Mentoring®. Het bereik van deze professionals bij elkaar is zo’n 1.000 volwassenen en 500 jongeren. Deze impact is mede te danken aan de toenmalige projectleider Natasha Markides-Lispet. “Zet de klant altijd centraal. Dat moet je ook je klanten gunnen.”

Elisabeth Babcock (CEO & President EMPath) gaat in 2022 met pensioen

In inspirerende lezingen zoeken we verbinding met sociale thema’s die relevant zijn voor het werken met de met de brede aanpak Mobility Mentoring®. Op 12 mei deden we dat met Dolf van Veen (directeur Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugd, hoogleraar grootstedelijk onderwijs & jeugdbeleid) en Mattias Gijsbertsen (programmadirecteur Geweld hoort nergens thuis).

Brugsessies: verbinding met onderwijs, jeugd, zorg en veiligheid

In inspirerende lezingen zoeken we verbinding met sociale thema’s die relevant zijn voor het werken met de met de brede aanpak Mobility Mentoring®. Op 12 mei deden we dat met Dolf van Veen (directeur Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugd, hoogleraar grootstedelijk onderwijs & jeugdbeleid) en Mattias Gijsbertsen (programmadirecteur Geweld hoort nergens thuis).

Wat werkt? Doelen stellen!

EMpath analyseert de resultaten van het werk met de Mobility Mentoring®-aanpak om erachter te komen wat de beste resultaten oplevert. Wij willen deze lessen graag breder te delen met iedereen die probeert hun ondersteuning te verbeteren en in de praktijk betere resultaten wil behalen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Daarom introduceert EMPath de ‘What Works-serie’. De eerste brief in de reeks gaat over doelen stellen.

Rapport Europese Commissie over armoede, sociale exclusie en mindsets

Onlangs verscheen het rapport ‘Poverty and Mindsets’ van het Joint Research Centre van de Europese Commissie. Het rapport richt zich op de vraag wat het effect is van langdurig leven in armoede en sociale exclusie op hoe mensen over zichzelf denken en hun toekomst en hoe zij daarnaar handelen. Mobility Mentoring® wordt genoemd als goed voorbeeld om mensen in armoede te helpen. De resultaten en onderzoek door EMpath en partners legden de basis voor veel van de conclusies van het rapport. CEO van EMPath Elisabeth Babcock heeft als een deskundige adviseur een grote bijdrage geleverd.

Interview met directeur van Kredietbank Limburg Ruud van den Tillaar

In Maastricht begeleiden coaches jonge, werkloze en alleenstaande moeders met schulden met een intensief traject. Met de brede aanpak Droommoeders, gebaseerd op Mobility Mentoring®, werken zij samen met de moeders en hun kinderen aan het verbeteren van hun leefsituatie. Wij spraken Ruud van den Tillaar, directeur van de Kredietbank Limburg, over de samenwerking en hun succesvolle aanpak. “De schuldenrust hielp moeders om uit de waan van de dag te komen en weer te durven dromen.”

Interview met wethouder gemeente Groningen Isabelle Diks

De inwoner staat al een aantal jaar centraal in de Groningse aanpak. Wij spraken wethouder Isabelle Diks over hun innovatieve manier van werken en de opbrengsten daarvan. “We zien deelnemers grotere stappen maken dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Van klein naar groot: van vrijwilligerswerk tot opleidingen en betaald werk.”

Trajekt
Altra
Gemeente Leeuwarden
Gemeente Emmen
Inter-Lokaal
Gemeente Brunssum
Gemeente Hoogeveen
Gemeente Groningen
Gemeente Midden-Groningen
Haarlem
Gemeente Rotterdam
Gemeente Ommen-Hardenberg
Gemeente Zaandstad
Alphen aan den Rijn